X 
Coronavirus stiri: 8214
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

China este gata să ajute Moldova să realizeze un salt în domeniul industrializării

2 iul. 13:45   Economie
3387

China este gata să aprofundeze cooperarea cu Republica Moldova în domenii precum prelucrarea produselor agricole, infrastructura de transport, digitalizarea și energia regenerabilă pentru a ajuta Moldova să realizeze un salt în domeniul industrializării.

Despre acest lucru a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yang Wenbing, în articolul său oferit site-ului Noi.md.

El a reamintit că în 2013, China a lansat inițiativa „O Centură, Un Drum”, cooperarea cu țările de pe traseu ducând la obținerea unor rezultate fructuoase. În septembrie 2021, China a propus o inițiativă de dezvoltare globală, concentrându-se pe cooperarea în domenii precum securitatea alimentară, industrializarea, schimbările climatice și dezvoltarea ecologică, economia digitală și conectivitatea.

Potrivit diplomatului chinez, unul dintre scopurile principale ale acestor două inițiative este de a promova industrializarea țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul cooperării. Moldova prezintă o locație geografică favorabilă, resurse de muncă de înaltă calitate și acorduri de liber schimb semnate cu Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, Turcia și alte entități, acestea reprezentând condiții avantajoase în stimularea industrializării.

”China este dispusă să aprofundeze cooperarea cu Republica Moldova în domenii precum prelucrarea produselor agricole, infrastructura de transport, digitalizarea și energia regenerabilă, pentru a sprijini Moldova să realizeze un salt de dezvoltare în domeniul industrializării”, a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RPC în Republica Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав