China, dispusă să extindă comerțul reciproc avantajos cu Moldova

8 feb. 19:45   Economie
1845 0

Astăzi, 8 februarie, ambasadorul Chinei în țara noastră, Yang Wenbin, a sosit pentru prima dată într-o vizită oficială în capitala de nord a Moldovei, Bălți.

Scopul vizitei de lucru a fost de a discuta perspectivele de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniul economiei, comerțului și infrastructurii.

Potrivit esp.md, în timpul întîlnirii cu ambasadorul chinez în Moldova Yang Wenbin, autoritățile locale au vorbit despre situația actuală din Bălți și au menționat că este dificil ca produsele moldovenești să intre pe piața chineză.

Administrația de la Bălți și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat produsele moldovenești vor putea intra pe piața chineză.

Primarul orașului Bălți Nikolai Grigorișin și-a exprimat speranța pentru o cooperare economică strînsă cu China în condiții reciproc avantajoase.


El a menționat că municipiul Bălți are un potențial puternic, avînd în vedere prezența Zonei Economice Libere „Bălți” și a unui număr de întreprinderi mari.

„Astăzi avem cu adevărat o problemă în a aduce produsele noastre locale pe piața chineză, dar sînt sigur că astăzi experții își vor exprima sugestiile și ideile cu privire la modul în care acest lucru poate fi schimbat. Sînt sigur că vom rezolva această problemă și vom găsi reciproc condiții benefice pentru partea chineză, partea moldovenească și concret pentru Bălți. Vă sînt recunoscător pentru vizita la noi", a spus Nikolai Grigorișin.

La rîndul său, Yang Wenbin a subliniat că China este prietenoasă față de parteneriatul cu Moldova.

"Sînt mîndru să mă aflu astăzi aici și vă cunosc pe toți. Vă mulțumesc foarte mult pentru primirea călduroasă și ospitalitatea deosebită. Este o onoare și o mare plăcere pentru mine să vă vizitez orașul frumos. Pot spune că este prima mea vizită în orașul dumneavoastră și sper la relații de prietenie și de lucru. Partea noastră așteaptă cu nerăbdare discuția și dezvoltarea benefică a problemelor economice, politice și sociale", a spus ambasadorul chinez.

Tot în cadrul întîlnirii de lucru cu ambasadorul s-a discutat despre dezvoltarea aspectelor culturale și umanitare pe baza unui acord bilateral.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий