Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Chicu spune cînd ar putea fi închise magazinele duty-free

20 ian. 2020,, 07:30   Economie
3408

Magazinele duty-free din Republica Moldova dețin licență pînă în anul 2022, iar din această cauză nu poate avea loc limitarea sau interzicerea vînzărilor.

Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu, care a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova.

„Problema este că noi le-am închide, dar este licență eliberată pînă în 2022 agentului economic. Dacă îi iei licența, riști să fii acționat în judecată și să achiți prejudicii. Am mers pe formula respectivă, OK, sînteți, chipurile, duty-free. Dar interesul duty-free-ului în ce constă? Anume acesta-i: băuturile alcoolice și țigările să le vîndă fără accize, acesta-i tot sensul la duty-free. La intrare, fiți buni și achitați accize! Și așa va fi, ei deja achită. Acolo este post fiscal, acolo se urmărește tot. Fiți siguri că legislația se implementează. O să ajungem, cu Doamne ajută, în 2022, cînd expiră licențele respective și atunci noi o să luăm alți pași. Pînă atunci noi nu putem să facem lucrul acesta, pentru că la primul arbitraj, pierdem ca Guvern”, a declarat șeful Executivului, Ion Chicu.

Amintim că în august 2019, Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele duty-free.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав