COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu promite să renegocieze în martie 2020, cota TVA pentru domeniul HoReCa

Chicu promite să renegocieze în martie 2020, cota TVA pentru domeniul HoReCa

Prim-ministrul Ion Chicu, afirmă că până la sfârțitul primului trimestru al anului 2020, cota TVA pentru domeniul HoReCa va rămâne de 20%. Ulterior, în luna martie, se va încerca o renegociere cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

„După cum cunoașteți, la 1 octombrie 2018, cota a fost diminuată de la 20% la 10%. În opinia mea a fost un pas foarte bun, un element al reformei.

Din păcate, prin angajamentul Guvernului precedent față de FMI, s-a ajuns la majorarea TVA la 20%. Este o situație regretabilă, dar această măsură este un angajament asumat de Republica Moldova. Acolo nu scrie că de Guvernul Sandu, Guvernul X sau Y, este angajamentul Republicii Moldova.


Am discutat, inclusiv cu FMI. Nu putem înlătura această modificare. Pentru primul trimestru al anului 2020, până se finalizează programul cu FMI, noi vom fi în situația să avem cota 20%, ulterior eu sper că vom reuși să negociem cu FMI următorul program, să excludem această situație”, spune Chicu.

AGORA amintește că Guvernul a aprobat o serie de modificări fiscale, printre care revenirea la cota TVA de 20%, criticate de mediul de afaceri și de opoziția parlamentară. Ulterior, nemulțumiți de decizia Ministerului de Finanțe, mai mulți reprezentanți ai sectorului, au ieșit la acțiuni de protest.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load