COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu îi cere lui Stoianoglo să ia măsuri cu judecătorii, responsabili de dosarul ”Gemenii”

Chicu îi cere lui Stoianoglo să ia măsuri cu judecătorii, responsabili de dosarul ”Gemenii”

Premierul Ion Chicu a oferit un comentariu după decizia pronunțată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului prin care Guvernul a fost obligat să achite 3,6 milioane de euro într-un dosar care vizează Centrul Comercial „Gemenii”.

Prim-ministrul a spus că statul o să se ocupe de această problemă și s-a arătat indignat de faptul că Guvernul trebuie să plătească acum „pentru păcatele de 15 ani în urmă”.

„Procurorul general trebuie să se preocupe de judecătorii care au emis deciziile criminale și bineînțeles că statul o să se preocupe de asta”, a declarat Ion Chicu pentru TV8.

Potrivit deciziei CtEDO, statul a fost obligat să întoarcă reclamanților părţile de clădire din Centrul Comercial „Gemenii”, care erau în proprietatea acestora pînă în 20 iulie 2005 și terenul aferent, care constituiau de fapt 36,55% din acţiunile societății „Gemenii”.


Dacă statul nu poate întoarce aceste bunuri, trebuie să achite contravaloarea lor în mărime de 2 120 000 euro. De asemenea, CtEDO a dictat despăgubiri materiale pentru reclamanți în sumă de 1 500 000 euro, 5000 euro cu titlu de prejudiciu moral şi 10 000 euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load