COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu, despre creditul din partea Rusiei: „Vom primi acești bani exact atunci cînd vom avea nevoie”

Chicu, despre creditul din partea Rusiei: „Vom primi acești bani exact atunci cînd vom avea nevoie”

Creditul promis de Rusia, de jumătate de miliard de dolari, va fi acordat în tranșe, pentru o perioadă de 10 ani, iar rata dobînzii va fi de pînă la 2%, a declarat premierul Ion Chicu într-un interviu la emisiunea „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

„Rușii vor deschide o linie de creditare de 500 de milioane de dolari. Noi vom lua în tranșe acești bani, în funcție de capacitatea noastră de valorificare. Pentru anul 2020 noi am estimat că avem nevoie de 200 de milioane de dolari. Acum, partea rusească, ca să ne ofere acești bani, trebuie să facă rectificări la bugetul lor. Mașinăria acolo este un pic mai greoaie decît la noi. Această rectificare va fi realizată în primele două săptămîni a lunii martie”, a declarat oficialul.

Potrivit lui Ion Chicu, Moldova va primi prima tranșă din creditul rusesc la sfîrșitul lunii martie. „Eu cred că noi acești bani îi primim exact atunci cînd ne trebuie - la sfîrșit de luna martie. Pînă atunci nu ne trebuiesc”, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.


Premierul a mai adăugat că săptămîna viitoare va fi punctul final de negocieri, semnarea finală a acordului, care urmează mai departe să fie prezentat în parlament, ratificat și după aceea, statul RM poate primi banii.

„Totul va fi transparent.”

Termenul în care Republica Moldova va trebui să ramburseze creditul de 500 de milioane de dolari este de 10 ani. Rata dobînzii încă nu este stabilită, însă, potrivit premierului, aceasta va fi de pînă la 2%.

Chicu a precizat că banii vor fi direcționați exclusiv în infrastructură.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load