COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu anunță condiții mai bune pentru „Prima Casă”

Chicu anunță condiții mai bune pentru „Prima Casă”

Vîrsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de programul „Prima Casă” va crește de la 45 la 50 de ani. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe Facebook.

„Prima Casă. Modificăm Legea 293. Vîrsta de eligibilitate - pînă la 50. Contribuția inițială - 5%. Posesie de imobil - eliminată (ca criteriu de eligibilitate). Alte măsuri de facilitare a accesibilității. Pe parte de suport bugetar: compensație 100% pentru medici, pedagogi sau polițiști pentru procurare imobil și activitate în sectorul rural și centre raionale; 100% compensare pentru familiile cu 3 copii și mai mult, suport sporit pentru angajații în sectorul privat.”, a anunțat Ion Chicu.

În prezent, beneficiar al programului de stat ”Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vîrsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în cîmpul muncii, la instituții de stat sau companii private din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.


De la lansarea Programului de stat „Prima Casă” pînă în prezent au fost procurate 4 019 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2 miliarde lei, în timp ce suma totală a garanțiilor active este de un miliard lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load