COVID-19 în MOLDOVA

Cheltuieli de premier: Filip este cu cerințe mai mari decît Sandu

Cheltuieli de premier: Filip este cu cerințe mai mari decît Sandu

În ultimii doi ani, prim-miniștrii Republicii Moldova, Pavel Filip - în 2018 și Maia Sandu - în 2019, au efectuat cîte o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Atît doar că, costul acestor deplasări diferă.

Cheltuielile suportate în timpul vizitei ex-premierului Filip s-au dovedit a fi aproape duble comparativ cu cheltuielile Maiei Sandu, arată datele oferite de Cancelaria de Stat.

Astfel, ex-premierul Pavel Filip a efectuat o vizită de lucru în SUA, Washington, în 2018. În acea deplasare Filip a fost însoțit de o delegație compusă din trei persoane. În total, vizita a durat patru zile și a cuprins un total de cheltuieli de circa 485,7 mii de lei. Aici au fost incluse cheltuielile pentru transport și cazare. Totodată, ex-premierul a avut nevoie de servicii de traducere, ce au fost adăugate în totalul cheltuielilor.


Un an mai tîrziu, în SUA a plecat și actualul prim-ministru, Maia Sandu. De această dată, vizitat a durat trei zile, iar prim-ministra a fost însoțită de alte trei persoane. Pentru această plecare, din bugetul Cancelariei de Stat s-a scos aproape în jumătate decît în vizita sus menționată - 262,8 mii lei. Aici au fost incluse cheltuieli pentru biletele la avion, în sumă de 86 mii de lei, precum și a fost alocată suma de 176,8 mii lei pentru cheltuieli aferente deplasării.

Pentru deplasările de serviciu în afara țării ale angajaților din Guvern, în 2018 s-au cheltuit peste 2 milioane de lei, iar pentru nouă luni ale acestui an, suma a ajuns la 1 milion de lei. Informația este accesibilă pe site-ul Cancelariei de Stat unde a fost creată o rubrică ce reflectă informații din ultimii trei ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load