COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

CFM speră la ajutorul Belarusului în modernizarea industriei feroviare

1 oct. 2021,, 13:15   Economie
1837 2

Conducerea Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" este interesată să studieze experiența Belarusului privind modernizarea și funcționarea industriei feroviare, precum și să atragă investiții belaruse.

Despre acest lucru a declarat Oleg Tofilat, directorul general al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Belarusului în Republica Moldova, Anatolii Kalinin.

Potrivit Ambasadei Belarusului la Chișinău, în cadrul întrevederii Oleg Tofilat a informat despre planurile de dezvoltare a infrastructurii Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" și de consolidare a situației financiare a industriei feroviare din Moldova.

A fost exprimat interesul pentru studierea experienței belaruse privind modernizarea și funcționarea industriei feroviare, precum și pentru atragerea investițiilor din Belarus.

Anatolii Kalinin a menționat că Belarus are o infrastructură feroviară dezvoltată, o bază largă de producție și reparații și este gata să împărtășească evoluțiile disponibile în domeniul modernizării infrastructurii rutiere și a materialului rulant feroviar.


Pentru a extinde acțiunile reciproce și a construi o cooperare pe termen lung, Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" a fost invitată, dacă este interesată, să trimită o delegație în Belarus pentru a se familiariza cu activitatea Căii Ferate din Belarus, precum și să viziteze instalațiile din Belarus de producție a traverselor, vagoanelor și transportului feroviar al SAÎ "Stadler Minsk".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X