COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+2056)   TRATAȚI 303 659     DECESE 7424(+38 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7671

CFM pregătește lansarea trenului Chișinău-București

24 sep. 10:05   Economie
5381 2

Conducerea Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" a emis un ordin ca din 27 septembrie personalul tehnic al depozitului de pasageri să iasă la lucru pentru a repara vagoanele trenului Chișinău-București. Lansarea acestui tren este planificată în următoarele luni, a anunțat pentru Noi.md surse informate de la ÎS "CFM".

Se așteaptă ca acest tren să circule de două ori pe săptămînă. Avînd în vedere declarațiile anterioare ale conducerii CFM despre inutilitatea trenurilor de călători pentru Moldova, rămîne de presupus că decizia de lansare a trenului Chișinău-București a fost luată la un nivel mai superior.

Cetățenii speră că lansarea acestui tren internațional nu va fi de ochii lumii, ci în beneficiul pasagerilor, iar în viitor trenul va circula zilnic, ca mai înainte.

În prezent, singurul tren internațional din Moldova circulă pe ruta Chișinău-Odessa. În același timp, acest tren este format din vagoane și locomotive ale Căii ferate ucrainene, datorită faptului că trenul diesel al CFM, care circula anterior pe această rută, necesită reparații.

După efectuarea reviziei tehnice, compania feroviară intenționează să readucă trenul diesel pe ruta Chișinău-Odessa.


Planuri privind reluarea curselor spre Rusia și Belarus deocamdată nu există.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽