X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cei mai buni producători agricoli din ţară au fost premiaţi de AIPA

26 mai. 2018,, 15:16   Economie
3424 0

Producătorii agricoli care au obţinut cele mai bune performanţe datorită subvenţiilor oferite de stat au fost premiaţi de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

În premieră, la cea de-a doua ediţie, a fost acordat premiul pentru "Startup-ul anului". Acesta i-a revenit unui tînăr din raionul Cahul, care s-a întors din Franţa pentru a pune pe roate o afacere cu viţă de vie.

"Acest premiu pentru mine înseamnă în primul rînd o mîndrie. Agricultura este un lucru pe care l-a făcut bunelul meu, l-a făcut părinţii şi pînă la urmă nu mă pot desparte", a spus producătorul agricol, Artur Bălcănuţa.

Încurajate sînt şi femeile care muncesc în agricultură.

"Ca să fii femeie fermier trebuie să ai multă putere, trebuie să ai multă răbdare", a spus producătorul agricol, Maria Vedraşcu.


Producătorii agricoli susţin că subvenţiile acordate de stat le sînt de mare folos.

"Un ajutor foarte bun, binevenit la greutăţile de astăzi", a spus producătorul agricol Ion Baban.

"Toate rezultatele pe care le au agricultorii sînt datorită eforturilor, muncii asidue, pe care o depun, dar şi implicării şi suportului pe care îl oferă statul prin intermediul acestor fonduri", a spus directorul AIPA, Nicolae Ciubuc.

Decernarea trofeelor a avut loc la o vinărie din satul Ulmu, raionul Ialoveni. Înainte de începerea ceremoniei, oaspeţii au făcut un tur al cramei. Printre cei care au văzut pentru prima dată combinatul a fost şi premierul Pavel Filip.

Vinăria a fost construită în 2012. Antreprenorul a beneficiat de subvenţii în valoare de peste două milioane de lei de la AIPA, iar cu aceşti bani şi-a modernizat afacerea.

"Sîntem gata să-i fascinăm pe oaspeţii noştri cu vinuri minunate, cu struguri de masă şi cu o rută turistică atît de frumoasă în mijlocul pădurii", a spus consultantul vinăriei, Boris Găină.

Prim-ministrul susţine că producţia agricolă moldovenească este apreciată pe pieţele internaţionale, iar fermierii trebuie susţinuţi în acest sens.

"Producătorii îşi măresc volumele, noi nu avem decît să-i ajutăm cu extinderea piețelor de desfacere. Lucru care l-am făcut. Spre exemplu, am solicitat majorarea cotelor de export pe piaţa Uniunii Europene Trebuie de apreciat pe cei care folosesc eficient banii oferiţi de către Guvern", a spus premierul Pavel Filip.

În acest an, Fondul de Subvenționare constituie 900 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?