Cei mai buni antreprenori ai anului 2019, distinși cu titluri de apreciere

Cei mai buni 26 de antreprenori ai anului 2019 au fost distinși cu titluri de apreciere în cadrul a două concursuri republicane - „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, organizat anual de Ministerul Economiei și Infrastructurii și „IMM - Model de Responsabilitate Social-Corporativă”, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Evenimentul festiv a avut loc, ieri, la Palatul Republicii, cu participarea reprezentanților autorităților publice centrale și a mediului de afaceri.

La concursul republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019” au participat 64 de antreprenori preselectați la nivel local din 10 raioane (dintre care, Anenii-Noi, Călărași, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Leova, Ocnița, Rîșcani, Telenești, Ungheni) și UTA Găgăuzia.

În urma evaluării principalilor indicatori ai activității economice a antreprenorilor în anul de concurs față de anul precedent de activitate 2018, Comisia republicană de concurs a decis conferirea titlului de „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, pentru locurile I și II la 20 de antreprenori, în cadrul a 10 nominalizări: Cel mai bun antreprenor în sfera de producție, Cel mai bun antreprenor, implementator al modelului economic „verde”, Cel mai bun antreprenor în sfera comerțului, Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii, Cel mai bun antreprenor – exportator, Cel mai bun antreprenor – inovator, Cel mai bun antreprenor în sfera turismului rural, Cel mai bun antreprenor în sfera serviciilor de consultanță, Cel mai tînăr antreprenor, Cel mai bun antreprenor-femeie.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, a felicitat cîștigătorii celor două concursuri republicane, menționînd că le apreciază performanțele atinse în ceea ce privește calitatea și competitivitatea produselor.

Pentru premierea învingătorilor concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM 2019”, cîștigătorii premiului I au primit cîte 7 000 lei, iar cîștigătorii premiului II au primit cîte 5 000 lei.


De asemenea, 6 antreprenori au fost distinși cu premii în cadrul concursului „IMM - Model de Responsabilitate Social-Corporativă”, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii începînd cu anul 2010. Concursul urmărește promovarea activităților de responsabilitate socială corporativă în rîndul IMM-urilor.

Participanții la ediția din anul curent a acestui concurs sînt IMM-uri, care desfășoară activitate economică mai mult de 1 an, sînt rezidenți ai Republicii Moldova și au realizat cel puțin una dintre activitățile de responsabilitate socială corporativă.

În cadrul ceremoniei de premiere au fost înmînate diplome și cîștigătorilor concursului ”IMM Model de Responsabilitate Social-Corporativă”. În anul 2020 în cadrul concursului au fost depuse 17 dosare din raioanele: Ialoveni, mun. Chișinău, Strășeni, Anenii Noi, Cahul, Dubăsari, Orhei, Călărași.

În urma evaluării dosarelor de către comitetul de evaluare au fost identificați 6 cîștigători la nominalizările: Pentru realizări în protecția mediului înconjurător; Pentru realizări în domeniul responsabilității față de angajați; Pentru realizări în dezvoltarea comunității; Pentru realizări față de clienți, furnizori, parteneri de afaceri; Pentru utilizarea unui model de afacere verde și responsabilă; Premiul Mare pentru utilizarea mai multor acțiuni de responsabilitate social-corporativă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load