X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Cehia va susţine un nou proiect în sectorul agricol

30 mai. 15:58   Economie
3012 1

Guvernul Cehiei va continua colaborarea cu Republica Moldova, propunînd lansarea unui nou proiect în sectorul agricol, adaptat necesităților naționale.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), cu Michal Minčev, directorul Agenției Cehe de Dezvoltare, transmite moldpres.

Părțile au convenit ca în perioada următoare, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare să decidă direcția noului proiect, care este programat să înceapă anul viitor.

De asemenea, oficialii au evaluat progresul proiectelor curente finanțate de Guvernul ceh și au identificat noi oportunități de colaborare.

Michal Minčev a subliniat „potențialul agriculturii din Republica Moldova și importanța dezvoltării acesteia. Oficialul a adus în discuție experiența pozitivă a Republicii Cehe, unde Camerele Agricole funcționează eficient încă din anii '90, iar membrii acestora beneficiază de avantajele aderării", potrivit MAIA.


La rîndul său, Vladimir Bolea a menționat că, în Republica Moldova, Camerele Agricole sînt încă în faza incipientă de creare și sînt analizate modelele europene pentru a prelua cel mai eficient sistem.

În prezent, în ţara noastră sînt în derulare proiecte susţinute de Cehia, care însumează investiții de peste trei milioane de euro.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?