X 
Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 300
Eurovision stiri: 417

Ceban: Prețul gazului va rămîne neschimbat

6 dec. 2022,, 12:55   Economie
1588 0

Gazul pentru consumatorii casnici va rămîne scump - 29,27 lei pentru un metru cub.

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat pentru bani.md că deocamdată nu poate spune dacă tarifele se vor micșora.

„Vedem în funcție de evoluția prețului de achiziție. Observăm că scenariul deja este altul, de aceea nu pot nici confirma și nici infirma”, a punctat Ceban.

La sfîrșitul lunii decembrie, președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, declara: „În această iarnă ar putea exista premise de ajustare în scădere a tarifelor la gazele naturale. Dacă trendul de scădere a preţului de achiziţie se va menţine în următoarele luni, compania şi-ar putea acoperi devierile tarifare acumulate în anul 2022”.

În prezent, Moldovagaz cumpără gaz de la Energocom la prețul de 1.000 USD pentru mia de metri cubi, deoarece metanul, 5,7 milioane de metri cubi de la Gazprom, a fost direcționat regiunii din stînga Nistrului pentru a produce energie electrică pentru malul drept.


Prețul curentului este de 73 USD MW/h față de prețul mediu din România de 231 de euro MW/h.

Prețul gazului de la Gazprom în luna decembrie este de 742,13 USD pentru mia de metri cubi. Vicepremierul Andrei Spînu declară că plata pentru metanul livrat aparține exclusiv regiunii din stînga Nistrului.

0
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий