TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban, despre „boieraşii politici” din sistemul Moldovagaz

Ceban, despre „boieraşii politici” din sistemul Moldovagaz

În sistemul Moldovagaz, o perioadă îndelungată, au activat „boieraşi politici”, care în obligau pe angajaţii de rînd să participe la mitinguri în timpul programului de lucru și, ca nişte sclavi, să facă lucrul „prin gospodărie”.

Acum, acest lucru nu mai există, a declarat noul șef al concernului gazelor din țară, Vadim Ceban.

El a menționat că, în anii precedenți, „oamenii ziua în amiaza mare erau impuşi să se angajeze în politică, să participe la mitinguri și multe altele”.


„Toată lumea știe perfect ce partid anume a transformat toate întreprinderile Moldovagaz în propriile sale apendicele, folosind lucrătorii. Îşi băteau joc de oameni într-atîta, încît aceştia, în loc să-și îndeplinească obligaţiile directe de a repara rețelele de gaze, adunau recolta la unii „boieraşi politici” sau lideri locali. În fișa de raport, o persoană este scrisă o zi lucrătoare de 8 ore. Dar, de fapt, el a absentat de la muncă, tăind viţa de vie sau strîngîd recolta în funcție de sezonul de muncă”, a spus Vadim Ceban.

Odată cu venirea sa la Moldovagaz, compania a pus lucrurile în ordine, „iar cei mai obraznici sfidători ai legii au fost concediați”.
„În cazurile în care problema era deosebit de acută, ne-am clarificat. Am făcut ordine, directorii au fost demişi, au fost numiţi alţii în locul lor. Acum, pot spune cu siguranță - toate întreprinderile sistemului nostru sînt depolitizate. Fiecare angajat își îndeplinește funcţiile conform postului deţinut. Nu atragem pe nimeni în jocurile politice, cum a fost pînă acum”, a concluzionat Vadim Ceban.

Reamintim că fostul vicepreședinte al Comitetului Executiv al Găgăuziei Vadim Ceban a fost numit în funcția de președinte al consiliului de administrație al SA Moldovagaz la 2 septembrie 2019.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load