Ce volum de gaze naturale păstrează Moldova în depozitele de peste Prut

13 sep. 16:45   Economie
2287 1

Republica Moldova păstrează în depozitele din România aproximativ 25 de milioane de metri cubi de gaze naturale, a menționat Ministerul Energiei, Victor Parlicov.

Potrivit acestuia, în Ucraina, este stocat cel mai mare volum de gaze, deoarece prețul este mai mic.

„Sînt stocuri de siguranță, nu sînt stocuri comerciale. Marea majoritate a stocurilor le păstrăm în Ucraina, în România vom ajunge foarte curînd, la aproape 25 de milioane de metri cubi.

Ne interesează cum vom putea scoate acest gaz din depozit atunci cînd avem nevoie, cu viteza cu care avem nevoie la consum, ori, în România acest lucru este limitat capacitatea de extragere din depozite, de asta și nu stocăm volumele cele mai mari aici. Doi, condițiile comerciale, prețul din Ucraina sînt de cîteva ori mai jos decît cel din România.

Astfel, noi diversificăm riscurile, ținem o parte din volum în România, dar totuși cea mai mare parte o ținem oricum în Ucraina”, a menționat Victor Parlicov într-un interviu pentru Agerpres, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.md.


Ministrul Victor Parlicov a mai spus că rezervele de gaze naturale sînt destinate pentru consum doar în situații excepționale.

2
0
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?