COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce venituri au înregistrat furnizorii serviciilor de acces la internet din Moldova?

Ce venituri au înregistrat furnizorii serviciilor de acces la internet din Moldova?

În Moldova, în primul semestru al anului 2019, veniturile obținute din vînzarea serviciilor de acces la Internet fix în bandă largă au sporit, față de perioada similară a anului 2018, cu 5,8% și au însumat peste 673,7 mln. lei.

Informaţia vine din partea Agenţiei Naţionale de Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, menţionînd că aceasta este confirmată de datele prezentate entităţii de reglementare de către 94 de furnizori activi ai serviciilor de acest gen, notează Noi.md.

În același timp, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile de acces la Internet fix în bandă largă, în perioada ianuarie-iunie, 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, a scăzut cu 1,2% şi a alcătuit 177,4 lei.


Potrivit ANRCETI, cotele de piață ale celor mai mari furnizori de servicii de acces la Internet fix în bandă largă, conform situaţiei la sfîrşitul semestrului I al anului 2019, în funcție de venituri au fost: Moldtelecom - 63,1%, Starnet – 21,4% și Orange Moldova – 5,1%, iar cota cumulativă a celorlalți 91 de furnizori a fost de 10,4%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load