COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce va atrage noii investitori în subzona „Valcaneș” de la Ceadîr-Lunga

Proiectul de conexiune a subzonei ZAL „Valcaneș” la gazoductul de presiune înaltă este economic avantajos și „neapărat va da rezultate”.

Acest lucru a fost declarat în cadrul unui interviu oferit portalului de știri Gagauzinfo.MD de către președintele SA „Moldovagaz” Vadim Ceban, informează Noi.md.

Potrivit unor estimări preliminare, valoarea proiectului de infrastructură constituie circa 4,5 milioane de lei.

„Proiectul este în etapa de elaborare, acum este pregătit devizul de cheltuieli. Proiectul va fi finanțat posibil din bugetul de stat, din fondurile destinate realizării infrastructurii în parcurile industriale și zonele economice libere din țară. Iar mijloacele pe care „Moldovagaz” preconizează să le investească în proiect – 2,1 milioane – le vom direcționa pentru gazificarea localităților din Găgăuzia”, a spus Vadim Ceban.

În opinia șefului „Moldovagaz”, apariția gazoductului în subzona „Valcaneș” din municipiul Ceadîr-Lunga „oferă posibilitatea atragerii unor investitori mari”.


„Apariția acestui gazoduct ar putea interesa marile fabrici precum fabrica de sticlă, procesarea producției pomilegumicole, producerea materialelor de construcție – adică toate producțiile consumatoare de energie. Gazoductul care va fi construit din contul statului va contribui la atragerea investitorilor mari. Bineînțeles că este avantajos”, a adăugat Vadim Ceban.

Proiectul de construcție a gazoductului în subzona antreprenoriatului liber de la Ceadîr-Lunga se prevede să se finalizeze pînă la finele anului curent.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load