COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă în industria Moldovei?

Ce se întîmplă în industria Moldovei?

În Moldova, volumul producției industriale în ianuarie-iulie 2019 a crescut cu 1,9%, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, transmite Noi.md.

Astfel de date au fost prezentate de Biroul Național de Statistică, menționînd, în același timp că în iulie 2019, volumul producției industriale a crescut cu 5,9%, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

În general, în ianuarie-iulie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, volumul producției în industria minieră a crescut cu 8,7%, iar în industria prelucrătoare - cu 2%.

Potrivit BNS, întreprinderile din industria alimentară pentru cele 7 luni din 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, au redus volumul producției totale cu 3%. În același timp, producția de băuturi a crescut cu 4,3%, de produse textile - a scăzut cu 8,1%, iar de hainele - a scăzut cu 6,7%.


Fabricarea de hîrtie și produse din hîrtie a scăzut cu 1,3%, în timp ce fabricarea substanțelor și a produselor chimice a scăzut cu 1%. Fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a crescut cu 11,1%, iar a produselor din cauciuc și mase plastice - cu 19,6%.

În industria metalurgică, producția a crescut cu 12,9%. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, cu excepția mașinilor, utilajelor și instalațiilor, a crescut cu 21,3%.

Fabricarea echipamentelor electrice a scăzut cu 4,2%, mașinile și echipamentele au scăzut cu 22,7%, iar fabricarea autovehiculelor, remorcilor și semiremorcile - a crescut cu 56,1%.

Fabricarea de mobilă a crescut cu 12,3%, iar producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă au crescut cu 0,8%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load