Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Ce se întîmplă cu prețurile la benzină și motorină în Moldova

10 ian. 12:05   Economie
4205 0

Marți, 10 ianuarie, Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat un nou preț maxim pentru produsele petroliere de bază de tip standard, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, costul maxim al benzinei A-95 va fi de 23 lei 77 bani (o creștere de 1 ban) pe litru, iar motorina fără denumire comercială – 23 lei 66 bani (la același nivel), transmite Noi.md.

Amintim că de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, sînt interzise vînzările cu amănuntul de produse petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Prețurile pentru alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare stație PECO în mod independent. Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă vînd și produse petroliere de bază de tip standard la aceeași benzinărie.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий