COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce s-ar întîmpla cu economia țării dacă statul ar elibera bani din rezerve

Ce s-ar întîmpla cu economia țării dacă statul ar elibera bani din rezerve

Ion Chicu a menționat că eliberarea din rezerve a banilor ar putea avea consecințe grave asupra populației din Moldova, în special în rîndul oamenilor vulnerabili.

„Noi guvernul ne preocupăm de această problemă cu toată seriozitatea, noi deja de 3 săptămîni sîntem în strîns contact cu reprezentanții asociațiilor de bussines cu ei elaborăm măsuri în susținerea economiei. O săptămînă în urmă am aprobat primul set, 8 măsuri, mîine anunțăm alte măsuri, care vin în ajutor, șomaj tehnic etc. Toate măsurile le aprobăm și implementăm în măsura necesităților. Republica Moldova dacă invadează piața cu 7-8 de miliarde de lei va avea o hiperinflație care lovește oamenii vulnarabili, astfel peste un million vor fi loviți de aceste măsuri, totodată îmbogățesc pe unii, inclusiv din acei care vor să ma împărțim ce a mai rămas. Noi o sa asigurăm gestionarea situației economice. O să asigurăm pe toți, nu pe unul deloc și altul prea mult”, a spus Ion Chicu.

Totodată, Ion Chicu a precizat ca va susține bussinesul, dar va acorda primordial sprijin persoanelor vulnerabile. În așa fel va plăti salarii și pensii, în același timp sprijind bussinesul, astfel că le păstrează consumatorii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load