Ce măsuri vor lua socialiștii pentru revigorarea economiei

Ce măsuri vor lua socialiștii pentru revigorarea economiei

Partidul Socialiștilor a pregătit un pachet de soluții pentru revigorarea economiei moldovenești, pe care îl va pune în aplicare după venirea sa la putere.


Acest lucru a fost declarat de către deputatul din fracțiunea Partidului Socialiștilor Vladimir Golovatiuc, care a vorbit la emisiunea „Mecanismul de acțiune”, moderată de Elena Levițchi-Pahomova, de la NTV-Moldova, relatează Noi.md.Vorbind despre soluțiile de revigorarea economiei moldovenești, el a subliniat că, în primul rînd, va trebui schimbată în mod fundamental politica statului în reglementarea economiei. E vorba despre politici fiscale, bugetare și vamale. „Trebuie să implementăm politici care vor stimula antreprenoriatul, afacerile, vor oferi creșteri reale ale subvențiilor pentru agricultură și vor crește investițiile bugetare. Este necesar să se îmbunătățească competitivitatea agriculturii prin intermediul acestor politici”, a menționat deputatul.


„Cînd vom ajunge la putere, vom schimba politicile, vom crea condiții, astfel încît economia să funcționeze. Trebuie să încurajăm acest lucru cu politici corespunzătoare. Dar, avînd în vedere importanța aspectelor externe ale funcționării economiei moldovenești, chiar din prima zi va trebui să depunem eforturi pentru a debloca piețele externe, în special, pentru a elimina toate problemele care împiedică exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă”, a subliniat Vladimir Golovatiuc.


De asemenea, el s-a pronunțat pentru rezolvarea unei alte probleme importante, care constă în lipsa forței de muncă suficiente și calificate. „Munca nu este doar mîini, ci și calificare. Una dintre probleme constă în lipsa forței de muncă profesioniste formate și ea trebuie soluționată. Mulți investitori au venit în țară, dar au văzut că aici nu erau specialiști de care aveau nevoie. Sînt necesare metode de reglementare de stat, trebuie făcută comandă de stat pentru formarea unor competențe specifice, ținînd seama de necesitățile reale ale economiei moldovenești”, a remarcat Vladimir Golovatiuc.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load