X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Ce încălcări ale legislației vamale au fost depistate în ultima săptămînă

25 iun. 16:30   Economie
1423

În rezultatul controalelor ulterioare finalizate în perioada 13 – 24 iunie, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 655. 551 lei.

Au fost constatate următoarele tipuri de încălcări ale legislației vamale:

- prin intermediul asistenței administrative internaționale în domeniul vamal a fost stabilit că, la momentul vămuirii, a fost acordată neîntemeiat scutirea de taxă vamală în baza originii preferențiale a mărfurilor;

- declararea eronată a anului producerii autoturismelor importate și atribuirea eronată a cotei accizei la momentul importului;

- utilizarea mijloacelor de transport destinate transportării persoanelor cu dizabilități de către alte persoane decît cele autorizate.


Ca rezultat al conformării voluntare a unui agent economic, prin depunerea în adresa organului vamal a cererii privind scoaterea de sub supraveghere vamală a mărfurilor (cărucior autopropulsat), importate cu beneficierea de facilități fiscale și vamale, au fost recalculate drepturile de import corespunzătoare.

Serviciul Vamal a lansat apel către persoanele fizice și juridice să fie vigilenți și să respecte legislația fiscală și vamală.

Potrivit Codui vamal în cazul în care persoana pînă la iniţierea controlului ulterior, comunică din proprie iniţiativă, în scris organului vamal despre comiterea contravenţiilor vamale prevăzute la art.231 pct.6) şi pct.11) din Codul vamal al RM, cu anexarea actelor justificative, aceasta se eliberează de răspundere materială şi contravenţională, cu condiţia achitării incontestabile şi benevole a drepturilor de import datorate şi a penalităţilor calculate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав