COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 526
Coronavirus stiri: 7855

Ce este în neregulă cu datoria istorică a Termoelectrica față de Moldovagaz?

2 dec. 2021,, 10:15   Economie
2347 1

Reiese că datoria istorică totală a Termoelectrica față de "Moldovagaz" este de 142 milioane dolari (la cursul de 1 $ = 17,6 LEI), iar după așa-numita anulare a unei părți din datoria istorică a Termoelectria prin transferarea acesteia către Energocom cu plată ulterioară către Moldovagaz și apoi către Gazprom, au mai rămar încă 68 de milioane de dolari, nu 32 de milioane USD, după cum s-a anunțat anterior.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua de socializare de către expertul independent, fostul Prim-viceprim-ministru, ex-Ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi comentînd știrea cu privire la faptul că datoria întreprinderii de stat "Termoelectrica" față de "Moldovagaz" este de 2,5 miliarde de lei, nu 2 miliarde de euro, după cum a anunțat anterior compania, și la o astfel de concluzie au ajuns experții Curții de Conturi, care au efectuat un audit la Termoelectrica pe parcursul a trei luni, transmite Noi.md.

"Deci, avem încă de stins și de stins. Aici, să dea Domnul să nu acumulăm noi datorii în această iarnă, deși cel mai probabil așa va fi. Și trebuie să ținem minte că Gazprom-ului noi am plătit doar pentru luna octombrie și jumătate din noiembrie a acestui an, iar întreaga datorie istorică a rămas deocamdată neschimbată. După cum se spune, trebuie să ne rugăm ca auditul să nu arate că în realitate ea este și mai mare", a spus Alexandr Muravschi.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X