Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Ce așteaptă Gazprom de la Moldova

23 aug. 14:50   Economie
2003 0

Gazprom se așteaptă ca în viitor Moldova să își îndeplinească obligațiile contractuale la timp și în volum integral.

Potrivit presei ruse, o astfel de declarație a făcut reprezentantul companiei ruse Serghei Kupriyanov, comentînd situația cu acordarea țării noastre o întîrziere în efectuarea următoarei plăți pentru gazul rusesc.

El a confirmat că Moldovagaz a plătit Gazprom doar pentru livrările din iulie, dar în ajun Gazprom a permis Moldovei să amîne plata avansului pentru livrările de gaze din august pînă la 1 septembrie. „Pe 22 august, conform termenilor contractului, a venit termenul de plată a livrărilor de gaze către Moldova, care include plata finală pe luna iulie și o plată în avans pentru livrările de gaze în luna august.

Compania Moldovagaz a putut plăti doar livrările din iulie și a apelat la Gazprom cu o cerere de amînare a termenului de plată pentru august pînă la 1 septembrie 2022. Gazprom, prin excepție, a decis să fie de acord cu această solicitare. Plecăm de la faptul că în viitor partea moldovenească își va îndeplini cu siguranță obligațiile contractuale în totalitate și la timp”, a declarat Serghei Kupriyanov la postul de televiziune Rossiya 24 (VGTRK).
Potrivit termenilor contractului, pînă la data de 20 a fiecărei luni, Moldovagaz este obligată să plătească integral costul gazelor naturale consumate în luna precedentă, și 50% din costul gazelor contractate pentru luna în curs.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав