TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a promis Igor Dodon mediului de afaceri?

Ce a promis Igor Dodon mediului de afaceri?

Președintele țării, Igor Dodon, a subliniat că Președinția acordă o atenție sporită acțiunilor de îmbunătățire a mediului de afaceri din țara noastră, menționînd că este dispus să discute și să susțină propunerile menite să impulsioneze creșterea economică și ameliorarea climatului de afaceri în țară.


Despre acest lucru șeful statului a declarat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de business și mediului de afaceri din Moldova în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de opinii asupra principalelor probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din țară.


Președintele a menționat că statul este obligat să creeze condiții avantajoase pentru agenții economici, inclusiv pentru cei care investesc și deschid locuri de muncă, astfel încît să-i motivăm să rămînă în țară.


Părțile au abordat subiecte legate de politica fiscală, crearea oficiului avocatului businessului, reanimarea activității comisiilor mixte interguvernamentale, pregătirea cadrelor și problemele de pe piața muncii, activitatea în baza de patentă, concurența neloială, relația dintre comerciant și furnizor, procesul legislativ și multe altele.


Șeful statului a adus mulțumiri pentru opiniile exprimate și propunerile înaintate de cei prezenți și a dat asigurări că acestea vor fi analizate și promovate spre adoptare și implementare.


Președintele a informat reprezentanții mediului de afaceri despre faptul că a solicitat Guvernului să consulte cu asociațiile de business toate propunerile de modificări ale politicii bugetar-fiscale, înainte de a fi propuse Parlamentului.
Șeful statului a dat asigurări că dialogul dintre Președinție și mediul de afaceri va fi unul permanent, iar în rezultatul acestuia vor fi elaborate politici menite să impulsioneze creșterea economică a țării noastre.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load