COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce a discutat premierul cu ambasadorul rus

Ce a discutat premierul cu ambasadorul rus

Prim-ministrul Chicu a avut o întîlnire cu E.S. Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraodinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, transmite Noi.md.

În cadrul discuțiilor, părțile au făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice în RM și FR, dar și în regiune, prognozele pentru perioada următoare și efectele restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei asupra economiilor ambelor state.

Ion Chicu a mulțumit Guvernului FR pentru suportul acordat sub formă de echipamente medicale și teste, pentru transportul unui număr mare de cetățeni ai RM din FR, dar și pentru cursa charter oferită pentru a transporta loturile de produse medicale din China.


Părțile au discutat, de asemenea, subiecte de pe agenda comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse și examinată implementarea deciziilor adoptate.

După cum s-a menționat, tendințele economice globale și regionale indică necesitatea identificării căilor de stimulare a activităților economice și de menținere a consumului.

Ion Chicu a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în infrastructură pentru a crea locuri de muncă și pentru a crește atractivitatea RM ca destinație investițională pentru companiile industriale.

Republica Moldova și Federația Rusă au semnat peste 157 de documente bilaterale. În primele 4 luni ale anului 2019 schimburile comerciale între RM și FR au fost de cca 256,26 milioane de dolari, dintre care exportul produselor moldovenești a constituit cca 80,68 milioane de dolari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load