Preşedintele stiri: 3022

Ce a declarat Gavrilița în discursul său la summit-ul șefilor de stat ai țărilor CSI?

15 oct. 14:00   Economie
3537 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a ținut un discurs la ședința Consiliului șefilor de stat ai țărilor CSI. Ea s-a adresat șefilor de state, i-a salutat din numele ei și al Președintelui Maia Sandu, scrie point.md.

Prim-ministrul a subliniat că întîlnirea oferă oposibilitatea de a discuta despre cooperare în cadrul CSI, astfel încît aceasta să devină mai eficientă și să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

"Ultimii 30 de ani au fost o perioadă de tranziție pentru statele reprezentate aici. Republica Moldova nu este o excepție. Sîntem aici, sîntem gata să vorbim și sîntem deschiși spre un dialog constructiv", a spus Gavrilița.

Premierul a adăugat că abordarea noului guvern este o politică pragmatică echilibrată.

"CSI ne deschide posibilitatea spre relațiile comerciale. Producătorii și exportatorii moldoveni cunosc bine piețele țărilor CSI. Sîntem gata să livrăm produse agricole și industriale competitive și de înaltă calitate. Țările noastre au un mare potențial de dezvoltare a relațiilor, care nu au fost încă utilizate pe deplin", a menționat Gavrilița.


Ea a subliniat că este important de eliminat barierele din calea comerțului liber în CSI.

"Vrem să vedem această zonă cu adevărat liberă pentru comerț, fără restricții aplicate în ultimii ani unui șir de grupuri-cheie de mărfuri moldovenești, care sunt cele mai importante pentru țara noastră. Faptul că Moldova are un regim de Liber Schimb cu UE nu este un obstacol, dimpotrivă, acesta este un moment pozitiv, inclusiv din punctul de vedere al deschiderii unor facilități de producție libere, sporirii investițiilor comune", a adăugat Gavrilița.

Ea a mulțumit pentru ajutorul în lupta împotriva coronavirusului și și-a exprimat speranța la o soluționare rapidă a problemei aprovizionării cu gaze.
"În ultimii 2 ani noi trăim într-o nouă realitate. Pandemia a lovit puternic țările noastre. Le mulțumesc partenerilor noștri pentru ajutorul lor acordat în lupta împotriva coronavirusului.

Republica Moldova mizează pe o cooperare strînsă în sectorul energetic și o soluționare rapidă a problemei aprovizionării cu gaze naturale. Sînt convinsă că abordarea propusă de noi va găsi înțelegere în rîndul partenerilor noștri", a menționat Natalia Gavrilița.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X