Care bănci din Moldova vor acorda împrumuturi preferențiale pentru tineri?

Care bănci din Moldova vor acorda împrumuturi preferențiale pentru tineri?

Ministerul Finanțelor din Moldova a anunțat că inițiativa recent lansată de creditare a tinerilor antreprenori din fondurile pentru dezvoltare a fost sprijinită de 9 instituții financiare participante intermediare, cu care a semnat acorduri de colaborare.


În special, beneficiarii potențiali de împrumuturi pot să se adreseze la următoarele instituții financiare: Moldindconbank; Mobiasbancă -Groupe Societe Generale; MoldovaAgroindbank; Comerțbank; Fincombank; Moldcredit; EuroCreditBank; Energbank; Procredit Bank. 
Facilitatea de creditare pentru tineri la rate reduse cu 2 puncte procentuale este deja operațională, antrenînd în procesul de implementare filialele băncilor partenere pe tot întregul țării. 


Principalele condiții de eligibilitate pentru tineri: vîrsta beneficiarilor tineri potențiali cuprinsă între 18 și 35 ani, la momentul depunerii cererii de credit; suma maximală a unui sub-împrumut - pînă la 1,5 mln. lei; activitățile eligibile și scopul cheltuielilor finanțate-mărfuri și servicii, inclusiv capital circulant; tinerii vor deține cel puțin 75 la sută din proprietatea întreprinderii/afacerii. 


Beneficiari pot fi persoane fizice și juridice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.


După cum s-a menționat în cadrul Ministerului Finanțelor, astfel, în paralel cu ”Prima Casă”, venim cu suport pentru tineri și în lansarea și dezvoltarea afacerilor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load