COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care ar putea fi pierderile la buget, din cauza crizei provocate de coronavirus

Care ar putea fi pierderile la buget, din cauza crizei provocate de coronavirus

Criza provocată de COVID-19 a afectat economia mondială. Republica Moldova nu este o excepție și de asemenea va avea de suferit din cauza acestei pandemii la nivel economic.

Totuși, autoritățile vor face tot posibilul ca cetățenii să-și ridice salariile la timp și să fie achitate prestațiile sociale. O altă prioritate a guvernării, în situația de criză, este susținerea sistemului medical. Declarațiile au fost făcute de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Înțelegem că economia este în descreștere, și nu doar în Republica Moldova, dar în toate țările lumii. Scăderea economiei afectează și va afecta bugetul de stat. Reducerea PIB-ului cu 3%, varianta optimistă, ar genera față de veniturile planificate o reducere de 7,3 miliarde lei. Poate fi o căderea a economiei și mai mare


Am decis prioritățile: salariile, pensiile, plățile sociale, ajutorul de șomaj. Sporuri pentru sistemului medical, suport pentru întreprinderile, care achită salariile în continuare”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că restul cheltuielilor vor fi reduse la minim. Totodată, autoritățile sînt în căutarea unor soluții, pentru a ajuta cetățenii, rămași fără un loc de muncă.

„Am văzut mesajele unor politicieni, care spune să reducem complet investițiile. Evident că vom investi în situația, în care vom avea mijloace. Noi ne dorim să continuăm investițiile, pentru că cei care au rămas fără muncă, sau au revenit din afara țării, noi vrem să le oferim locuri de muncă”, a mai spus Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load