X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Businessul va rezista dacă vor fi adoptate legi potrivite. Opinie

21 dec. 2021,, 18:00   Economie
2361 0

Pentru ca sectorul HoReCa din Moldova să supraviețuiască în aceste vremuri dificile este necesar ca autoritățile să adopte legi potrivite pentru a sprijini oamenii și afacerile, astfel încît antreprenorii să poată activa cu succes în țara lor, să poată implementa planurile existente, să poată restabili ordinea și crea lucruri frumoase în țara natală.

Opinia aparține directoarei restaurantului La Vista Marina Teleaga și a fost exprimată într-un interviu oferit Noi.md.

„Oamenii ar trebui să înțeleagă că dintr-o mie de oameni doar unul poate organiza asta. În străinătate, agenții economici sînt foarte respectați. Acolo, dacă cineva vrea să facă ceva, este purtat în brațe. Cel mai important este ca acești oameni să rămînă și că nu plece. Toată lumea crede că ei „se îmbogățesc.” Nu, nu se îmbogățesc! Ei creează locuri de muncă, și încearcă să facă să fie frumos, iar pandemia a arătat că nu trebuie fugim undeva și să privim peste gard la vecin. Trebuie să creăm frumosul aici, în Moldova, unde se poate face frumos, și vrem să facem, ne dorim foarte mult”, a spus Marina Teleaga.

Potrivit ei, trebuie să muncim astfel încît oamenii să nu se infecteze cu coronavirus, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, este necesar să se respecte toți parametrii pentru a preveni răspîndirea COVID-19.

„Da, toate măsurile trebuie respectate. Dar este greșit atunci cînd vezi că troleibuzele sînt supraaglomerate, iar noi verificați, cu certificate, avem voie să acceptăm în local doar 20 sau 30 de persoane. Asta nu este normal. Trebuie adoptate legi corecte, ca businessul să nu să se prăbușească, ca restaurantele să supraviețuiască. Acum chiar este o chestiune de supraviețuire. Și e aproape imposibil să supraviețuim. Nu am avut niciun banchet în noiembrie. În octombrie îmi pare că am avut un singur banchet. Cum va supraviețui acest restaurant care nu are cu ce să achite chiar și pentru încălzire? Acum trebuie să adunăm toate posibilitățile, toate forțele pentru a adopta legi corecte. Nu poți face legi împotriva oamenilor. Nu! Nu poți face oamenii să sufere din nou și să fugă în străinătate. De ce fug oamenii? Pentru că cineva e slab, cineva nu mai rezistă. Dar de ce nu rezistă? Pentru că știe ce vrea, știe ce vrea, iar cineva îl blochează într-un loc, în altul. Omul lasă mîinile în jos și nu mai poate face nimic”, a spus directoarea restaurantului La Vista.


„Sînt de mulți ani în această afacere, am început de la zero. Înțeleg că fiecare țară are astfel de situații. Atît în Spania, cît și în Italia au fost situații cînd oamenii au fugit din țară. Trebuie să înțelegem că țările străine nu vor veni la noi să facă ordine. Trebuie să o facem noi. Și dacă sînt, de exemplu, 10 oameni lîngă casă care vor să facă ordine, să iasă și să spună. Moldoveanul nu va fi niciodată bogat dacă nu va învăța să se bucure de succesul altui om. Niciodată! Asta este regula de aur: bucură-te pentru altul și dorește-ți să fii la fel! Și trebuie să înțelegem că scoțînd bani din țară nu vom obține nimic bun. Trebuie să facem aici, pe loc, tot ceea ce avem de făcut”, a menționat ea în concluzie.1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий