TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Brînzan: Milioane de dolari pentru construcția drumurilor rămîn neutilizate

Brînzan: Milioane de dolari pentru construcția drumurilor rămîn neutilizate

Aproape 70 de milioane de dolari oferiți de Banca Mondială pentru construcția drumurilor naționale în Republica Moldova rămîn neutilizate.


Pînă acum, drumarii s-au focusat, în mare parte, pe utilizarea banilor din bugetul de stat. Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Vadim Brînzan, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, transmite ipn.


„Banii pur și simplu stau neutilizați. Probabil, e mai ușor să iei bani din buget și să-i folosești cum crezi că ar fi de dorit să-i utilizezi, pe cînd Banca Mondială vine cu anumite condiții de transparență, de echitate, concurență etc”, a afirmat ministrul.


Vadim Brînzan spune că bani pentru construcția drumurilor sînt, dar că drumarii nu i-au folosit. „S-au focusat pe așa-zisul proiect „Drumuri bune”. Nimeni nu este împotrivă ca să avem drumuri foarte bune în sate - și spre cimitir, și spre școală, însă felul cum a fost gestionat acest program indică mai multe lucruri: au fost vulnerabilizați primarii care erau nevoiți, practic, să vină în capitală să ceară bani cu mîna întinsă și pentru favoruri politice. În plus, alocarea de fonduri între diferite localități a trebuit să fie redistribuit”, a declarat ministrul.


Ministrul anunță că de anul viitor modul de finanțare se va schimba: Fondul Rutier va avea un cont unic pe care îl vor putea vedea drumarii și vor înțelege de ce sumă pot dispune pentru construcția drumurilor.


Totodată, finanțarea drumurilor locale se va face direct prin intermediul administrației publice locale de nivelul unu sau doi.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load