COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Bogdan Aurescu: Voi ruga instituțiile europene să susțină rezolvarea crizei gazelor din R. Moldova

18 oct. 16:45   Economie
1531 0

Ministrul interimar al Afacerilor Externe din Romînia, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni, că îi va informa pe șefii diplomațiilor europene, reuniți la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova și îi va ruga să ajute Chișinăul să depășească această situație, informează Agerpres.

"O să îi informez pe colegii mei în legătură cu criza din Republica Moldova în ceea ce privește alimentarea cu gaz natural. Este un moment critic pentru Guvernul de la Chișinău Asta se întîmplă din cauza schimbărilor bruște făcute de Rusia în ceea ce privește condițiile de furnizare și costurile la gaz natural. Astfel, îi voi ruga pe colegii mei și instituțiile europene să susțină, cu experți și ajutor financiar, rezolvarea acestei crize, deoarece depășirea crizei va permite Guvernului de la Chișinău să implementeze procesul ambițios de reforme la care s-a angajat după alegerile de pe 11 iulie", a declarat Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe ce are loc la Luxemburg.

Potrivit lui Aurescu, pe agenda reuniunii se află și o propunere susținută de Romînia de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce privește dimensiunea de securitate.

"Cinci din șase țări din Parteneriatul Estic au conflicte înghețate pe teritoriul lor și Romînia a sugerat includerea acestor conflicte înghețate pe agenda Consiliului Afaceri Externe", a explicat ministrul romîn.

El a subliniat este "foarte important" să se facă eforturi pentru "o mai mare" asistență financiară și tehnică pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X