COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

BM va oferi Moldovei peste 57 de milioane de dolari pentru depășirea consecințelor crizei

BM va oferi Moldovei peste 57 de milioane de dolari pentru depășirea consecințelor crizei

Banca Mondială (BM) este dispusă să ofere Moldovei peste 57 de milioane de dolari pentru depășirea consecințelor crizei cauzate de pandemia de COVID-19, transmite Noi.md.

Despe aceasta a comunicat reprezentanța permanentă a BM în Moldova, menționînd că, Banca Mondială finalizează un program de activități pentru a ajuta Moldova să gestioneze și să diminueze impactul crizei, inclusiv printr-un proiect de urgență în valoare de 57,4 milioane dolari SUA menit să sprijine necesitățile imediate ale sectorul sănătății în combaterea pandemiei, dar și să susțină gospodăriile și lucrătorii care-și pierd locurile de muncă, prin acordarea acestora a îndemnizațiilor de ajutor social.

Banca mondială a elaborat un nou Raport al economiei Europei și Asiei Centrale în primăvara anului 2020, în care experții băncii mondiale prognozează pentru Republica Moldova, ca și pentru alte țări din regiune, o scădere a creșterii economice în 2020, presupunînd o revenire treptată începînd cu trimestrul trei al anului.


Pe lîngă sistarea temporară a activităților economice-cheie și pierderea de venit aferentă, impactul răspîndirii virusului în Moldova va fi în mare parte asociat cu scăderea cererii de export din cauza perturbării rețelelor de aprovizionare globale și regionale și a reducerii numărului de călătorii și a turiștilor, precum și a remiterilor.

Cu toate acestea, dacă răspîndirea persistă și după trimestrul doi al anului 2020, impactul COVID-19 va avea efecte mai severe, care vor duce la o recesiune mai profundă și la pierderi de lungă durată în ceea ce privește producția și locurile de muncă. Se preconizează că economia se va redresa în 2021, pe măsură ce economia globală se va ameliora în urma pandemiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load