BM a efectuat o evaluare a performanței gestionării datoriei de stat a Moldovei

20 iul. 2018,, 13:20   Economie
2325 0

O echipă a Băncii Mondiale a efectuat o evaluare complexă a operațiunilor de gestionare a datoriei de stat în Republica Moldova, utilizînd indicatorii de performanță a Instrumentului de Evaluare a Performanței în Gestionarea Datoriei (DeMPA).

Evaluarea a fost realizată în cadrul unui vizite la Ministerul Finanțelor, în perioada 9-17 iulie curent, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanţelor, la Chişinău echipa Băncii Mondiale a avut întrevederi cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Depozitarului central unic al valorilor mobiliare, Curţii de Conturi, Directoratului Liniei de Credit, dealerii principali și investitorii.

La finalizarea misiunii respective Ministerului Finanțelor va primit un raport al evaluării DeMPA. Ultima evaluare DeMPA pentru Moldova fost efectuată de către Banca Mondială în anul 2008.

DeMPA este o metodologie de evaluare a performanței gestionării datoriei publice, cu ajutorul a 14 indicatori, care examinează o serie întreagă de funcții în domeniul gestionării datoriei de stat. Evaluarea fiind adaptată în baza cadrului PEFA – Cheltuielile Publice şi Raportarea Financiară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?