TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

BERD oferă un grant de circa 40 de mil. de euro R.Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de pînă la 39,94 mln euro pentru implementarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România.

Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de grant, notează Noi.md cu referire la jurnal.md.

Scopul proiectului rezidă în construcția, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre Republica Moldova și România. Este vorba despre construcția unei stații back-to-back în Vulcănești, a unei linii de transport de 400 KV între Vulcănești și Chișinău, precum și extinderea stațiilor de transformare din Chișinău și Vulcănești.

Acordul de grant dintre Republica Moldova, Întreprinderea de Stat ”Moldelectrica” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind implementarea Proiectului ”Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza I” a fost semnat la 26 septembrie 2019.

Termenul de valabilitate a acordului de grant este 21 iunie 2025.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load