Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Benzina și motorina vor crește prețul în Moldova

9 ian. 12:10   Economie
3627 0

Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a publicat luni, 9 ianuarie, un nou preț maxim pentru produsele petroliere de tip standard de bază, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 23 de lei 76 de bani (o creștere de 10 bani) pe litru, iar motorina fără denumire comercială – 23 de lei 66 de bani (în plus cu 1 ban), relatează Noi.md.

Amintim că, de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, sunt interzise vînzările cu amănuntul de produse petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Prețurile pentru alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare benzinărie în mod independent. Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă vînd și produse petroliere de bază de tip standard la aceeași benzinărie.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?