COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

BEI va acorda Republicii Moldova suport pentru susținerea întreprinderilor

BEI va acorda Republicii Moldova suport pentru susținerea întreprinderilor

Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda Republicii Moldova suport pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii după criză.

Anunțul a fost făcut de șeful reprezentanței BEI în Moldova, Antonio Castillo, în cadrul unei ședințe online cu ministrul Economiei și Infrastructurii al țării noastre, Sergiu Railean.

Părțile au discutat despre finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru depășirea crizei pandemice și despre implementarea proiectelor în domeniul energiei și infrastructurii de transport cu suportul BEI.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele susținute de BEI și stadiul de implementare al acestora. Astfel, părțile s-au referit la reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice și rezidențiale, liniile operaționale de creditare ale BEI din sistemul bancar al Republicii Moldova.


Sergiu Railean și-a exprimat gratitudinea pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții în realizarea proiectelor de importanță strategică în diferite domenii, evidențiind pe cele ce vin să consolideze securitatea energetică a țării.

La rîndul său, Antonio Castillo a dat asigurări privind continuarea proiectelor inițiate și extinderea portofoliului de credite. Totodată, reprezentantul instituției financiare europene a menționat oportunitățile de susținere a economiei reale prin noul program al UE pentru țările Parteneriatului Estic, menit să asigure atenuarea impactului socioeconomic al pandemiei COVID-19.

În context, el a subliniat că BEI este una din instituțiile financiare care va participa la mecanismul de acordare a sprijinului prin acest program.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load