COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Avia Invest" cere autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată

"Avia Invest" cere autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a cerut autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei.

Avia Invest, compania concesionară a AIC, anunță că nu are nici o datorie către Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat și și-a onorat toate obligațiunile, scrie zdg.md.

„Toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sînt achitate. Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat. Atașat comunicatului vedeți copia Încheierii executorului judecătoresc privind încetarea procedurii de executare.


Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținînd cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.

În caz contrar, continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, anunță Avia Invest.

La 18 mai premierul Ion Chicu a anunțat că statul va solicita declanșarea procedurii de insolvabilitate a „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, care a înregistrat o datorie restantă față de stat în sumă de peste 22 de milioane de lei. Declararea insolvabilității va duce la rezilierea contractului, au anunțat autoritățile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load