COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

„Avia Invest” a făcut un anunț important privind datoria companiei față de stat

„Avia Invest” a făcut un anunț important privind datoria companiei față de stat

Reprezentanții companiei „Avia Invest” declară că acum o oră și-au achitat datoria de 22,6 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), inclusiv și cheltuielilor privind executarea datoriei.

Într-un comunicat de presă, aceștia atașează confirmarea plății și spun că autoritățile trebuie să „înceteze presiunile asupra companiei” și să anuleze declararea insolvenței companiei, scrie tv8.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrelor pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților „Avia Invest” SRL”, menționează reprezentații companiei în comunicat.


Reprezentanții AAC confirmă faptul că pe contul entității a ajuns o parte din bani de la „Avia Invest”. Aceștia susțin că, cel mai probabil, din motiv că banii au fost achitați în mai multe tranzacții, va mai dura până întreaga sumă va ajunge pe conturile AAC.

La rîndul său, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a scris pe pagina sa de facebook că investitorul a înțeles că datoria față de stat trebuie de achitat.

”Nu sîntem în iulie 2019 și reeșalonări de plăți la stat nu ai cum să obții. Am fost informat, că datoria de circa 22 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată astăzi. Este un lucru bun. Sperăm că tot așa de rapid vor fi achitate acele circa 10 milioane lei restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget”, a scris premierul.

Ordinele de plată, publicate de companie:

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load