COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile vor exclude S.A Moldtelecom din programul de privatizare

Autoritățile vor exclude S.A Moldtelecom din programul de privatizare

Agenția Proprietății Publice (APP) propune Guvernului să modifice Lista bunurilor proprietate de stat supuse privatizării.

Noua variantă prevede inclusiv excluderea S.A. Moldtelecom din programul de privatizare și includerea pachetelor de acțiuni ale statului din S.A. Metalferos.

Proiectul elaborat de APP prevede excluderea bunurilor în privința cărora, urmează să fie determinate obiectivele de dezvoltare în corelație cu strategiile sectoriale (S.A. Rețelele Electrice de Distribuție Nord, S.A. Furnizarea Energiei Electrice Nord, Î.S. Nodul Hidroenergetic „Costești” și S.A. Moldtelecom), a unui bun amplasat pe teritoriul Ucrainei (B/o Mecita) și a unui bun Radiat din registrul de stat al persoanelor juridice (S:A.”CIMS – 73”).


Concomitent se propune includerea în procesul de privatizare a pachetelor de acțiuni ale statului din S.A. SANFARM-PRIM (99,11%), S.A. Metalferos (78,282%), S.A Vinuri Ialoveni (60,414% ) și S.A. Alimentarmaș (30,080%), precum și a cotelor sociale ale statului din S.C. IT-CAFE S.R.L. (100%); Publicația Periodică Casa Editorială ITMOLDOVA S.R.L.(25,00%); S.R.L. Metrompas (11,20%).

Proiectul a fost publicat pentru consultări publice pe pagina web a Agenției Proprietății Publice www.app.gov.md și urmează a fi supus expertizei anticorupție, precum și celei juridice.

La sfîrșitul lunii ianuarie curent, președintele Igor Dodon anunța că întreprinderea Metalferos va fi scoasă la privatizare. „Ce treabă are statul să se implice în piață? Acolo sînt operatori privați, lasă ei să concureze și să vîndă unde doresc”, a declarat atunci Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load