COVID-19 în MOLDOVA

Autoritățile încep evaluarea pagubelor pentru cerealele de grupa a doua

Autoritățile încep evaluarea pagubelor pentru cerealele de grupa a doua

În această săptămînă, Direcțiile agricole raionale și Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu pregătesc actele necesare pentru a le acorda agricultorilor ajutor.

Este vorba despre fermierii, care au înregistrat pierderi din cauza secetei și a grindinei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în această dimințeață, în cadrul unei conferințe de presă după ședința de la Președinție.

„Sperăm maxim într-o săptămînă agricultorii să înceapă a primi acești bani”, a spus Chicu.
Totodată, autoritățile au început evaluarea pierderilor în agricultură pentru grupa a doua de cereale. „Ulterior, vom veni cu alocare suplimentară pentru a acoperi și această pierdere”, a precizat premierul.

Totodată, Guvernul a propus să fie majorată subvenționarea primei de asigurare din bugetul de stat de la 50 la 70 la sută.
Amintim că Guvernul a aprobat, vineri, Regulamentul privind stabilirea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra roadei anului 2020. Premierul Ion Chicu a declarat că cele 200 de milioane de lei alocate suplimentar în acest scop urmează a fi debursate agricultorilor pe parcursul lunii august.

Vor fi despăgubiți agricultorii care au suferit pierderi din cauza secetei în proporții de 60% și mai mult, la roada culturilor de grîu, orz și rapiță. De asemenea, alocații vor fi acordate și pentru afectările înregistrate în urma căderilor de grindină.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load