X 

Audieri publice în Parlament

21 mar. 09:00   Economie
1562 0

Azi, la orele 14.00 , la Parlament sunt planificate audieri publice pe proiectul legii cu privire la subvenționare în agricultură și mediul rural.

Potrivit Asociației Forței Fermierilor, evenimentul are o importanță deosebită.

”Organizația a lucrat intens asupra acestui document strategic pentru sectorul agrar și a prezentat avizul către comisia parlamentară pentru agricultură și industrie alimentară imediat după aprobarea proiectului la Guvern, dat fiind faptul că nu toate propunerile noastre au fost luate în considerare. Totodată, noi am sesizat opinia publică și deputații despre o modificare obscură, operată în proiectul respectiv la ultima sută de metri, despre care nu a știut nimeni, inclusiv domnul Prim-ministru. Autorii documentului au exclus din el restricția de subvenționare a companiilor cu asociați/acționari, controlați din așa zise paradise fiscale, unde nu sunt respectate standarde internaționale financiare de transparență. Cineva lobează offshorizarea continuă a agriculturii, cu riscul ca din bugetul de stat să fie finanțate companiile cu beneficiari anonimi și bani de proveniență obscură, inclusiv cele, controlate de Plahotniuc și Șor”, se arată într-o notă trimisă presei de către Asociația Forței Fermierilor.

Totodată, asociația notează că consultările de azi au provocat un interes sporit pentru membrii Consiliului Forța Fermierilor și un grup mai mare de agricultori au intenționat să participe la ședința anunțată. Potrivit membrilor, din păcate, din motive necunoscute, comisia parlamentară a încercat în ultimul moment artificial să ne îngrădească acces la ședința publică.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий