Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Au loc consultări publice pe marginea proiectului Programului pentru promovarea economiei verzi pentru anii 2023-2027

23 mai. 10:10   Economie
1711 0

Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Programul EU4Environment, finanțat de Uniunea Europeană (UE), desfășoară consultările publice pe marginea proiectului Programului pentru promovarea economiei verzi pentru anii 2023-2027.

Programul este un document de politici publice pe termen mediu (5 ani), care derivă din Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, proiectul Strategiei de Mediu 2030, obiectivele Pactului Verde European și rezultatele atinse ca urmare a implementării Programului de promovare a economiei verzi în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Elaborarea Programului este coordonată de Grupul de lucru interministerial pentru promovarea economiei verzi și circulare.

Elaborarea Programului și activitatea Grupului de lucru este susținută de programul EU4Environment Green Economy (UE pentru Mediu – Economia Verde), finanțat de UE, ca parte a componentei sale privind „Promovarea economiei verzi, coerența politicilor și coordonarea trans-sectorială”, care este implementat de Programul ONU pentru Mediu.

Obiectivele consultărilor vizează prezentarea și discutarea scopului și obiectivelor programului, prezentarea și discutarea planului de acțiuni asociat și a indicatorilor și colectarea propunerilor și comentariilor, proiectarea pașilor următori.


Ministerul Mediului precizează că la consultări sînt așteptați reprezentanți ai autorităților guvernamentale, ai instituțiilor publice și asociațiilor obștești, inclusiv membrii Grupului de lucru interministerial pentru promovarea economiei verzi și circulare, precum și toți cei interesați.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?