X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Astăzi este o zi-cheie pentru dolarul SUA

2 noi. 2022,, 23:50   Economie
3278 0

Astăzi, 2 noiembrie, este o zi-cheie pentru dolarul american, și anume se așteaptă o decizie privind rata dobînzii Rezervei Federale.

Desigur, o opinie specială va fi anunțată la o conferința de presă, deoarece problema majorării ratelor dobînzii se consideră deja rezolvată: rata va fi majorată cu 0,75%, iar piața a acceptat deja această rată, adică totul este deja inclus în preț.

În timpul conferinței, investitorii vor acorda o atenție deosebită modului în care Fed va acționa în continuare: vor exista anumite indicii de încetinire ulterioară a ritmului de creștere a ratei dobînzii sau nu. Deocamdată nu există nicio certitudine că creșterile ulterioare vor fi de 0,5% sau mai mici.

Dacă, totuși, ratsdobînzii va continua să scadă, iar Jerome Powell va confirma că acest lucru se va întîmpla, atunci cel mai probabil dolarul american va intra în declin. Dacă zvonurile nu vor fi confirmate, iar Powell va declara că ratele vor crește în același ritm, atunci vom aștepta consolidarea în continuare a dolarului.

Desigur, poate exista o a treia opțiune. Aceasta înseamnă că președintele Rezervei Federale nu va spune nici un cuvînt despre planurile viitoare, ci va declara pur și simplu că se vor orienta după piață la moment.


Tabloul tehnic al perechii valutare euro-dolar indică o consolidare suplimentară a dolarului față de euro (cu condiția ca fixării prețului sub nivelul de 0,9800). Atunci, probabil, vom reveni la nivelurile de acum 20 de ani (0,9600), iar în cazul consolidării și defalcării acestuia, nu vom putea evita 0,9300 euro pentru un dolar - valoare care era în septembrie 2001.

Victoria Sanduleac, Expert financiar independent

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав