TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Armașu: Prioritățile BNM sînt stabilitatea și modernizarea sectorului bancar

Banca Națională a Moldovei va continua să fie instituția de reper a țării la capitolul profesionalism și să dezvolte în sectorul financiar-bancar, pentru a-l face mult mai stabil și de încredere.

Mesajul a fost spus de echipa băncii centrale la întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a efectuat o vizită la BNM, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Într-un comunicat de presă al instituției se spune că șeful statului a dat asigurări echipei BNM că instituția va rămîne independentă, ceea ce reprezintă o garanție a stabilității sectorului financiar-bancar – un factor indispensabil pentru o dezvoltare economică durabilă. „Pe parcursul anului, Banca Națională a activat în condiții mai complicate. Noi respectăm independența BNM. În calitate de garant al Constituției, vă dau asigurări că legea va fi respectată și independența băncii centrale va fi susținută”, a declarat Igor Dodon, citat în comunicatul BNM.

La rîndul său, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că prioritățile instituției pe care o conduce sînt stabilitatea, credibilitatea și modernizarea sectorului bancar, dar și crearea unui cadru macroeconomic propice pentru dezvoltarea economiei.

BNM precizează că obiectivul său fundamental este asigurarea şi menținerea stabilității prețurilor. Fără a prejudicia acest obiectiv, BNM promovează și menține un sistem financiar bazat pe principiile pieței şi sprijină politica economică generală a statului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load