ANRE are un nou consiliu de administrație: Untilă, numit director general

ANRE are un nou consiliu de administrație: Untilă, numit director general

Veaceslav Untilă a fost numit astăzi de legislativ în funcţia de director general al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/. Candidatura lui Untilă a fost propusă de speakerul Andrian Candu şi a fost aprobată cu votul a 56 de deputaţi.


Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea directori noi. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, numirea acestora.


Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sînt noii directori ai Consiliului de Administrație al ANRE. Cei 4 candidați au fost selectați în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe.


La proba de interviu au fost admise 14 persoane. În calitate de observatori fără drept de vot, la interviul de selectare a candidaților pentru funcția de director al ANRE, au asistat reprezentanții Comunității Energetice, Delegației UE în Republica Moldova, Guvernului și Universității Tehnice a Moldovei. 


Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.


Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sînt numiți prin hotărîre Parlament pentru un mandat de șase ani. 


Tot astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a lui Anatolie Zagorodnîi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public, desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load