TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aproape 100 de femei de afaceri din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă

Aproape 100 de femei de afaceri din Moldova vor beneficia de finanțare nerambursabilă

Pregătite să se dezvolte în domeniul afacerilor din Republica Moldova. Este vorba de 97 de femei care au semnat contractele de finanțare nerambursabilă în valoare de 12,35 milioane de lei și urmează să își dezvolte propria afacere.

Banii vor fi oferiți prin intermediul Programului național “Femei în Afaceri”, co-finanțat de Uniunea Europeană și gestionat de ODIMM, scrie agora.md.


În urma realizării proiectelor investiționale vor fi create circa 230 de locuri noi de muncă. Investițiile cumulative în economia națională vor constitui 18 milioane de lei.

„Abilitarea femeilor a fost întotdeauna cheia politicilor UE. Ne bucurăm că astăzi 97 de proiecte noi de investiții, conduse de femei, vor primi sprijin financiar prin programul național ”Femei în Afaceri”, co-finanțat de Uniunea Europeană. Multe idei de afaceri se vor materializa, contribuind la îmbunătățirea bunăstării sociale în țară”, a menționat Boris Filipov, manager de proiect în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

Circa 49% dintre proiectele de afaceri aprobate sînt din industria ușoară, prelucrarea și ambalarea produselor agricole, producerea suvenirelor cu motive tradiționale, reparația și producerea mobilei, crearea obiectelor tridimensionale. Alte 41% din antreprenoare își vor desfășura activitatea în domeniul prestări de servici, iar 10 la sută vor dezvolta o afacere din domeniul agriculturii și zootehniei.

Pînă în prezent, prin intermediul Programului Femei în Afaceri au fost selectate spre finanțare 379 de proiecte investiționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load