X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

APP va iniția negocieri pentru auditul datoriilor Moldovagaz

14 iul. 10:52   Economie
1426

Comisia pentru Situații Excepționale a pus în sarcina Agenției Proprietății Publice inițierea negocierilor directe cu companii juridice și financiare internaționale care să efectueze auditul datoriilor Moldovagaz către Gazprom și Factoring Finance.

Prevederea se conține într-o hotărîre emisă de CSE pe 13 iulie, transmite IPN. Potrivit deciziei, Agenția Proprietății Publice va achiziționa servicii de audit independent al datoriei SA „Moldovagaz” pentru gazele livrate consumatorilor de pe partea dreaptă a Nistrului, prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Totodată, APP va prezenta contractul de achiziții publice încheiat cu operatorul economic desemnat cîștigător al procedurii de îndată, dar nu mai tîrziu de 24 ore de la atribuirea contractului de achiziții, transmite jurnal.md.

Agenția la rîndul său precizează că va purcede imediat la aceste negocieri cu scopul realizării auditului pînă la finele anului curent. „Procedura repetată este bazată pe un caiet de sarcini revizuit, în baza recomandărilor primite de la companii de profil care s-au arătat interesate să participe la tenderul precedent demarat în ianuarie, dar care a fost anulat pe motiv de expirare a termenului de livrare a rezultatului”, menționează APP.

La începutul lunii iunie, grupul de achiziții din cadrul Agenției Proprietăți Publice a decis să anuleze licitația pentru selectarea serviciilor de audit a datoriilor „Moldovagaz” față de „Gazprom”. Temeiul acestei decizii ține de expirarea termenului de prezentare a rezultatului auditului, prevăzut în contractul cu Gazprom.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав