COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anunț important pentru agricultori, făcut de ministrul Ion Perju

Agricultorii își vor putea ridica banii acordați de Guvern pentru compensarea pierderilor din cauza secetei în două săptămîni din ziua depunerii dosarului. Despre aceasta a anunțat ministrul Agriculturii, Ion Perju, în cadrul emisiunii ”Acces direct” de la NTV Moldova.

Ministrul a declarat că cererile de primire a ajutorului financiar trebuie depuse la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

”Perioada de la depunerea dosarului și pînă la primirea banilor va dura nu mai mult de două săptămîni”, a spus Perju.

Compensațiile pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină vor varia între 1100 lei și 3800 de lei. Acestea s-au majorat după ce Guvernul a decis să crească de la 200 de milioane pînă 300 de milioane de lei suma alocată în Fondul de intervenție și plăți în agricultură destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

Banii vor f alocați în funcție de cuantumul valoric per cultură raportat la unitatea de suprafață. De exemplu, cîte 3800 de lei la hectar se vor aloca pentru culturile pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșuni. Cîte 2100 de lei la hectar vor fi alocați pentru rapiță. Compensația pentru fiecare hectar de grîu afectat va fi de 1500 de lei, iar pentru orz - de 1530 de lei. Pentru reînsămînțarea terenurilor agricole vor fi alocați cîte 1620 de lei de hectar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load